Драги читаоци, пријатељи, љубитељи писане речи и остали… Не оглашавамо се нарочито често али када то урадимо, најчешће имамо добре разлоге.

Као прво, Бедем средином следећег месеца, тачније 20. августа, слави трећи рођендан. С тим у вези, обрадоваћемо читаоце неким књишким поклончићима али, о том потом. Иза нас је неколико напорних али лепих година. Објавили смо осам наслова: три романа, две збирке прича, две поеме за децу и збирку поезије. Ако све буде ишло како треба, на сајму књига планирамо објављивање и нашег деветог и десетог наслова. У питању је илустрована прича за децу (и оне чија је душа задржала барем искру детињег) која носи наслов Прича о Мики мраву а коју је написала и илустровала наша Сања Савић Милосављевић. По тој причи је већ снимљен анимирани филм, који је својевремено био део Сањине докторске дисертације, приказиван и награђиван на фестивалима широм света. Поред Мике, објавићемо и нови роман Младена Милосављевића, који ће се поклопити са десетогодишњицом његовог дебитантског играног филма Напрата (премијерно приказан и награђен на Фестивалу српског филма фантастике, октобра 2013. године). Роман ће се звати Кукумрија, а какве везе има са поменутом Напратом, па, обавестићемо вас благовремено…

Е, сад, оно главно. Многи од вас знају да је од почетка године Сањин роман Теферич на Славији био у најужем избору за неколико књижевних награда, као што су Београдски победник и Меша Селимовић. Ови избори чланова стручног жирија, као и наша повремена гостовања и представљање Бедемових издања, допринела су томе да се наше књиге све више читају и траже. Томе у прилог иде и вест везана за Конкурс за откуп публикација за библиотеке за 2023. годину, у оквиру кога су откупљена и два наша издања и то: Теферич на Славији (207 примерака) и Вечна кућа (39 примерака). Такође, треба напоменути да је данас (какве ли случајности) у штампу отишло треће издање Теферича.

Било како било, наше читалачко дружење се наставља, а од скоро ћете моћи да нас, поред књижара, пронађете и у библиотекама.