Одлука да оснујемо издавачку кућу пала је, вероватно, у најгорем могућем тренутку. Страховали смо због короне, бројних неизвесности које прате већину уметника слободњака, чекали да нам се роди дете, реновирали стан, писали књиге, сценарије, радио-драме, драмске текстове и шта све не.

Елем, две и по године касније иза нас је седам-осам мањих и један велики сајам књига, десетак промоција и шест објављених наслова који нису прошли тако лоше како смо се у почетку бојали. Правимо нове планове, надамо се и настављамо, охрабрени досадашњом читалачком рецепцијом и сасвим солидном продајом Бедемових издања.

За ову 2023. годину планирали смо још најмање два наслова, како бисмо испратили досадашњу издавачку диманику и то: збирку песама под радним насловом „Унутрашњи рељефи“, Сање Савић Милосављевић и поему за децу „Абракадабра а брак за дабра“, Младена Милосављевића. О самом садржају и једне и друге књиге више кад за то дође време. Поменућемо само да ће обе књиге бити илустроване, те да је Сањина збирка састављена од песама које су писане у периоду од петнаестак година, а њихов разнолик тематски оквир прати ауторкин јединствен стваралачки сензибилитет, који по први пут јавно претаче у стихове. Као што и Сања излази на терен на коме се до сада није окушавала, Младен у својој поеми за децу по први пут пише без уплива фантастике а како ће све то изгледати читаоци ће имати прилике да виде већ почетком марта, будући да је прво представљање нових Бедемових издања планирано за Сајам књига у Новом Саду, који ће ове године бити одржан од 7. до 13. марта.

Такође, у зависности од времена, финасија и других околности планирано је још неколико књига за крај године, па не треба да чуди ако Бедем с јесени изнедри још које књишко чедо. Оно што је највероватније јесу верзије на руском Младенових „Олалија“ и Сањиних одабраних драма. Књиге су већ преведене, превод потписује Маријана Цвјетковић. Један од драмских текстова је „Као да не бисмо“ који можете да погледате у лазаревачком Пулс театру у режији Ане Пинтер.

Такође, планиран је и један Сањин стрип радног наслова „Од живота пита“ и Младенова прва збирка прича „Напрата“, која ће бити објављена десет година након премијере његовог истоименог аматерског хорор филма,  док ће почетком 2023. године Напрата бити објављена и као прича, у оквиру трећег броја жанровског фанзина Црнословље. Поред тога, планирано је и штампање збирке текстова о Београду, које Младен последњих неколико година пише за сајт Калдрма.рс, посвећен причама из старог Београда.

Док пратимо другу сезону серије „Бранилац“, те снимање серије „Време смрти“ (за које је Сања писала сценарије), а с обзиром на то да је Филмски центар Србије подржао развој анимираног филма „Кћи жене пуног Месеца“ (Прабаба продукција), Сања ће се бавити новим верзијама сценарија, као и визуелним развојем овог анимираног филма.

Неколико продуцената је показало интересовање за ТВ серију „Задушнице“, које је базирана на Младеновом роману Језава, чији сценарио поред аутора књиге потписује и Марко Бацковић, тако да ћемо видети докле ће се стићи са тиме, а Младен ће као уредник приредити и једну збирку прича о вампирима, која је својевремено најављивана и у медијима. Вампири ће у збирци бити представљени онакви каквима су о њима писали овдашњи етнографи.