Прича о Мики мраву

Прича о Мики мраву

600.00 рсд

Писана ненаметљивим и шармантним језиком, уз обиље архетипских
мотива, ликова и ситуација, Прича о Мики мраву превазилази оквире
књижевности за децу обраћајући се, пре свега и без обзира на године,
детету у свима нама. Ако сте волели Бамбија и Краља лавова,
заволећете и Мику, необичног становника обичног мрављег света, у
чијој ће се авантури препознати многи.
Не пропустите ово сјајно дело, које ће, уверен сам у то, читати и ваша
деца.

Младен Милосављевић

Опис

ЕЛЕКТРОНСКА КЊИГА
(кликни овде)

О КЊИЗИ

Писана ненаметљивим и шармантним језиком, уз обиље архетипских мотива, ликова и ситуација, Прича о Мики мраву превазилази оквире књижевности за децу обраћајући се, пре свега и без обзира на године, детету у свима нама. Ако сте волели Бамбија и Краља лавова, заволећете и Мику, необичног становника обичног мрављег света, у чијој ће се авантури препознати многи. Не пропустите ово сјајно дело, које ће, уверен сам у то, читати и ваша деца.

Младен Милосављевић

Додатне информације

Писмо

Ћирилица

Повез

Мек

Година издања

2023

О Аутору

Сања Савић Милосављевић је рођена у Сарајеву 1988. године, завршила је основну и средњу школу на Палама. Дипломирала је и завршила мастер студије на Факултету драмских уметности у Београду. 2019. је одбранила докторски умјетнички пројекат „Дугометражни анимирани филм Прича о Мики мраву: Функције филмског сценарија у процесу адаптације прозе у анимирани филм“.

Аутор је сценарија за неколико кратких филмова, те сценариста, редитељ и аниматор два кратка анимирано-играна филма – „Бубамара“ и „Како мрави и краве утичу на женски живот“ (приказани на неколико фестивала у Србији и иностранству). Са Владимиром Радовановићем, коаутор је експерименталног музичког филма „Витраж у д-молу“.

Дугометражни играни филм „Наши очеви, мајке и њихова дјеца“ премијерно је приказан на Фесту 2017. године, а потом на још десетак фестивала у Србији и иностранству.

Дугометражни анимирани филм за дјецу „Прича о Мики мраву“ у септембру 2019. је премијерно приказан на Краљевском филмском фестивалу, а прошао је селекције следећих фестивала: Orchids Children Film Festival (Индија), Indie Visions Film Festival (САД, награда за најбољи дугометражни анимирани филм), Great Message Film Festival (Индија, награда за најбољи кратки анимирани филм), KinoDuel (Бјелорусија), Montgomery International Film Festival (САД), Festival Internacional de Film Estudantil (Бразил), Balkanima (Србија), International Children’s Film Festival (Бангладеш), uMgungundlovu Film Festival (Јужноафричка Република), malabo international music & film festival (Eкваторијална Гвинеја), Abuja International Film Festival (Лагос), Eurasia International Monthly Film Festival (Руска Федерација, награда за најбољи анимирани филм), Chhatrapati Shivaji International Film Festival (Индија, награда за најбољи дугометражни анимирани филм).

Објавила је збирке приповиједака „Кад жирафа проговори“ и „Вријеме вашара“, романе „Неоштрине“ и „Туђа кост“, драме „Сребрни цар“ (у оквиру 50-годишњице Хомољских мотива у Кучеву), „Птице и друге драме“, „Код шејтана или Једна добра жена“ (часопис Сцена), сценарио за ТВ драму „Принцип“ (Алманах Просвјете). Изведене су јој три радио драме на радио Београду: „Летовање на југу“ (по приповијеци Иве Андрића), „Иродијада“ (оригинални текст), те радио драмска минијатура за дјецу „Како је мрав упознао самог себе“. Учествовала је у зборницима „У врзином колу“, „Антидепресив“ и „Гвоздена капија“, те била коприређивач и један од аутора зборника „Студирање Шаброла“.

У режији Стевана Бодроже на сцени „Култ“ УК „Вук Стефановић Караџић“, изведена је драма „Код шејтана или Једна добра жена“, а тренутно је у Пулс театру у припреми представа „Сребрни цар“ (у режији Давида Алића). Текст за дјецу „Црвена капа и вукова шапа“ подржан је од стране Канцеларије за дијаспору и изведен на неколико европских сцена.

Радила је као демонстратор на предмету Филмска и телевизијска драматургија, као цртач стори бордова на анимираном пројекту „Yеет“, као уредник портала „ХоћуДаИздамКњигу“, те као редитељ и сценариста ТВ емисије „Свезналице“ (продукција Водич за родитеље). Била је ангажована као предавач у школи филма Фокус, те модератор програма на Краљевском филмском фестивалу.

Ауторка је сценарија за 15 епизода ТВ серије „Време зла“ по роману Добрице Ћосића (продукција Еyе то Еyе и Унитед Медиа).

Члан је редакције часописа „Омаја“, те удружења „Мансарда“ из Новог Сада.

Рецензије

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију “Прича о Мики мраву”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Title

Go to Top